Com puc evitar l’estrès en un postgrau?

Els estudis de postgrau poden resultar molt estressants, molt més que els de grau, per la qual cosa necessitareu estar preparats per fer-hi front i bregar de la millor manera amb l»estrès. Us acostem 4 consells.

residencia-sarria_extra-cat_1

Durant els anys dedicats a la formació postuniversitària és probable que hagis de treballar amb dates límit, exàmens i investigació. Si planeges estudiar un postgrau, busca la teva residència universitària per estudiants de màster i pren nota d’aquests consell que t’ajudaran a evitar l’estrès:

1.- Prioritza les teves tasques

Quan us sentiu aclaparats convé prioritzar les tasques per prioritzar i començar a treure la feina: Què he de fer? Què és més important? Quines són les dates límit? Sempre resulta convenient concentrar-se en allò més urgent i en moltes ocasions et veuràs obligat a deixar alguna tasca urgent sense acabar per una altra que resulti més important.

2.- No oblidis fer exercici

L’exercici és segurament la millor forma de combatre l’estrès. Alleuja la tensió i proveeix una distracció saludable per la ment. Practicar exercici no necessàriament implica apuntar-se a un gimnàs. També es possible practicar esport fent running per la ciutat o apuntant-nos a classes de ball.

A més podrà alliberar la teva ment durant una estona i això et serà útil quan tornis a la feina i a l’estudi.

3.- Dedicat temps a tu mateix

Amb aquest estrès i la pressió, sovint ens oblidem de nosaltres mateixos, i aquest és un dels errors més habituals en els estudiants postuniversitaris. Necessites fer descansar la ment per ser més productiu en el teu temps d’estudi i convé programar un temps al dia per posar-ho en pràctica.

El temps personal és l»oportunitat de fer alguna cosa, el que sigui, per vosaltres mateixos.

4.- Pensa en el que t’espera després

Quan es trobem immersos en els detalls del dia i el semestre, llegint i escrivint constantment i redoblant els esforços, és difícil veure que estem progressant cap a la meta final. Aquesta probablement és una de les tècniques de motivació més útils per l’estudiant i amb una visió general podràs mantenir la ment activa i animada per continuar esforçant-te.

Deja una respuesta